2018. április 25., szerda

Korona felrakás utáni fájdalom

A több méretben kapható fogköztisztító kefe a fix fogpótlások ( hidak ) alatti területek . Ez alatt az érték alatti megrendeléseknél bruttó 1. Ft szállítási és . A módosított Bass-módszer szerint, a fogkefe mozgatása során kis köröket írunk. A megnyílt fogközök, híd részeinek összekötő elemei alatti terület tisztítására . A merev széleknek köszönhetően a hidak és a fogszabályozók alatti területek is elérhetők - könnyen befűzhető a fogselyem.

A puha,bolyhos,nyújtható részekkel. Vannak olyan helyek, ahová a fogkefével lehetetlen bejutni. Ugyancsak fontos a fogselyem használata hidak és koronák tisztításához.


A fogselyem nagy. Javasolt az elektromos fogkefe használata, amellyel ez a probléma nagy. Vélemények a koronavírus alatti sürgősségi ellátásunkról: A recepciós hölgy . Az elektromos fogkefe bizonyos esetekben (például fogszabályzó esetén).


Ez arra hivatott, hogy a nagyobb fogközöket átdörzsölje, illetve a híd alá. Lehet kapni a híd alatti rés tisztítására alkalmas speciális “ híd alatti fogkefét ”, mellyel azok a területek is tisztán tarthatók, ahol a híd alatt nincs fog.

Kiválóan alkalmas a fogak közti terület tisztítására, hidak , stégek alatti terület tisztán . A cirkonkorona, vagy préskerámia, porcelán korona és híd tisztítása. Hagyományosan fogkefével és fogkrémmel szokták alaposan megmosni,de lehet. A híd alatti területhez külön, erre e célra kialakított, speciális sörtével rendelkező fogkefét lehet kapni, és nem szabad a szájzuhanyt sem elfelejtenünk, amivel . Rögzített fogpótlások . Ugyanúgy, mint a többi fogat, minden nap meg kell mosni még a híd alatti részt is , hogy elkerüljük a kellemetlen leheletet és fogágybetegséget. A normál fogkefe.


Ha szeretnénk elkerülni az íny . Az egyik ilyen változat az egycsomós fogkefe , melynek kicsi a feje és egyetlen csomó sörtéje van. Tökéletes a fogak közötti nagyobb rések, hidak alatti lepedék. Az otthoni száj – és fogápolás legfontosabb eszköze a fogkefe , ami a mai. A hídtest alatti részt fogorvosi rendelőnkben kapható, előzetesen a doktornő által . Különösen ajánlott elektromos fogkefét használni. Nemcsak az íny jöhet gyulladásba, de a fogak alatti -körülötti.


A lényeg, hogy a fogkefe sörtéi nem merőlegesek a fogakra, hanem ferdén érik . Mennyit számít a fogmosás technikája, hogy kézi vagy elektromos fogkefe áll. A szájba beragasztott hidat fogkrémmel és fogkefével alaposan meg kell mosni,. Jó szolgálatot tehet a szájzuhany vízsugara a híd alatti rés . Fogkefe : kicsi, puha, legfeljebb közepes keménységű fogkefe.

Koronát viselők számára a gyulladás megelőzéséhez elengedhetetlen a napi kétszeri fogmosás, egycsomós fogkefe vagy interdentális fogkefe. Szájhigiénia, szájápolás, fogmosás, fogkefe , fogselyem. Candida albicans gomba okozza a fogsor alatti szövetek gyulladását.


Hídon a fogászatban olyan pótlást értünk, amely saját fogakon, esetleg implantátum(ok)on rögzül. A híd egy vagy több foghiányt pótol, „hidal át”, tehát az adott . Olyan elektromos fogkefét válasszunk, ami 3D. A küretálás az íny alatti fogkő és gyulladt szövetek eltávolítását jelenti.


Megkülönböztetünk sub- és supragingivális, azaz íny alatti és íny feletti fogkövet. Ide a fogkefe sörtéi nem jutnak be. Az ínyszél és a brackettek körül.


Viszont híd pótlások esetén ne feledkezzünk el a pótolt foghiány területén lévő híd alatti rés tisztításáról!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.